Manieren om elke dag verbinding te maken met jezelf

Er is geen belangrijker relatie in het leven dan de relatie met jezelf. Zoals bij elke relatie mag je tijd en energie besteden aan het onderhouden ervan en het versterken van je band. Het vinden van manieren om elke dag contact met jezelf te maken, zal je daarbij helpen.

Ik heb niet altijd de sterke band met mezelf gehad die ik vandaag heb. Een groot deel van mijn leven heb ik me ervoor teruggetrokken. Ik wist ook niet dat ik een goede relatie met mezelf mocht hebben. Ik ben altijd naar buitengericht geweest.

Ik kreeg deze inzichten toen ik leerde naar binnen te keren en mezelf begon te zien. Ik zag mijn patronen en wat mijn aandacht trok. 

Omdat ik niet echt wist hoe ik contact met mezelf moest maken, vond ik het eng en wist ik niet zeker of ik het leuk zou vinden wie ik diep van binnen zou ontdekken.  

Ik had weinig vrije tijd om alleen door te brengen. Het leek erop dat ik mijn leven zo had ingericht, waardoor het gemakkelijker werd om te negeren hoe onvervuld en losgekoppeld van mezelf ik werkelijk was.

Toen ik eenmaal moeder werd, lieten de druk en verantwoordelijkheden van het moederschap natuurlijk weinig tijd over voor zelfbinding. 

En dat was een tijdje oké, want moeder zijn was geweldig. Ik omhelsde het met heel mijn wezen en het vervulde me zo volledig dat ik dacht dat ik nooit meer iets nodig zou hebben. Ik hield me compleet bezig met mijn gezin. Niemand hoefde iets te doen. Ik deed alles. Ik wilde ook hiermee in de schijnwerpers staan, dat ik zo geweldig en lief zou zijn. Niemand die zo denkt natuurlijk, het is wat ik mezelf wijs maakte. Ik voelde me niet belangrijk dus nam alles over van anderen. Als iemand hulp nodig had dan was ik daar. Een people pleaser. 

Ik wist echt niet wie ik was. Ik was ver buiten mezelf. 

In de begindagen van het moederschap bespeurde ik soms die oude gevoelens van ontevredenheid die net onder de oppervlakte op de loer lagen, maar ik hield mezelf bezig met de een of andere taak en duwde ze weer naar beneden.  

Zoals veel moeders ontleen ik een groot deel van mijn eigenwaarde aan productief zijn. Als ik een dag zonder tijd had en zonder een duidelijk plan van wat ik ging bereiken, maakte dat mij angstig en schuldig. Ik vond mezelf niet bepaald belangrijk. 

Ik voelde me verloren, omdat ik niet wist hoe ik ‘gewoon moest zijn’.

Als ik terugkijk, begrijp ik dat dit kwam omdat ik niet verbonden was met mezelf. Ik was nooit aanwezig voor mezelf. 

 

Wat betekent het om verbonden te zijn met jezelf?

Verbonden zijn met jezelf betekent dat je afgestemd bent op je innerlijke werking en een goed begrip hebt van je gedachten, wensen, verlangens en je lichaam.  

Met andere woorden, het betekent dat je in contact staat met je eigen emotionele, spirituele en fysieke behoeften, en deze ook respecteert in je dagelijkse handelingen. Het is weten wat jou jou maakt.  

Dit klinkt eenvoudig, maar het is iets waar velen van ons niet veel tijd aan besteden en zoals ik in relatie tot mezelf heb beschreven, kan het voor sommigen van ons een uitdaging en ongemakkelijk zijn.

 

Waarom is verbinding maken met jezelf belangrijk?

Ik wou dat ik deze uitdaging eerder was aangegaan, omdat ik nu weet dat verbinding maken met mezelf van het grootste belang is om ervoor te zorgen dat je je leven leidt op een manier die waar en eerlijk aanvoelt voor wie je van binnen bent. 

Als je eenmaal weet hoe je verbinding kunt maken met jezelf en die sterke zelfverbinding tot stand kunt brengen, zul je keuzes gaan maken die aansluiten bij wie je werkelijk bent en zul je ontdekken dat je leven beter stroomt, met meer rust, gemak en vreugde.

Je stopt met worstelen om iemand te zijn die je niet bent en volgt wie je bent op een dieper niveau, terwijl je geniet van de gemoedsrust die voortkomt uit het één zijn met jezelf.

 

Hoe weet je of je de verbinding met jezelf hebt verloren?

Wanneer je geen verbinding meer hebt met jezelf, zul je vaak een gevoel van ontevredenheid of leegte ervaren. Zelfs als je geweldige dingen bereikt en uiterlijk prestaties boekt, zul je je van binnen nog steeds onvervuld voelen.

Dit komt vooral omdat je jezelf niet kent en je leven leidt op een manier die niet in lijn is met wie er werkelijk binnenin zit.  

Ik heb dit zeker in mijn jongere jaren ervaren, omdat ik een drukke levensstijl leidde die volledig in strijd was met mijn behoefte aan kalmte en vrede. Ik was altijd met iets bezig. Kinderen, partner, iets leren of een hobby. Ik was altijd in actie en beweging. Ik deed alles zolang ik maar niet op zelf ontdekking ging. Ik sloot me af van mijn innerlijke stem. 

 

Hoe je verbinding kunt maken met jezelf

Hieronder vind je zinvolle ideeën over hoe je elke dag verbinding kunt maken met jezelf.

 

Omarm de tijd voor jezelf

Het lijkt waarschijnlijk voor de hand liggend dat de beste manier om verbinding te maken met jezelf is door tijd alleen door te brengen. Voor sommigen van ons voelt het alleen doorbrengen van tijd echter op haar best enigszins ongemakkelijk, en in het slechtste geval ronduit beangstigend!

Maar om echte zelfverbinding te ervaren, moeten we leren hoe we de tijd voor onszelf kunnen omarmen en ons op ons gemak kunnen voelen met het idee om op die momenten van eenzaamheid tijd door te brengen met onze gedachten. In stilte zijn met jezelf. 

Een persoonlijke cacao of thee ceremonie of ritueel helpt je naar binnen te keren. Ceremoniële Cacao van Kakawa Goddess is een hartopenende plantmedicijn. Het medicijn van de liefde, harmonie en verbinding. Mocht je geen cacao kunnen drinken, dan kan je onder Chai’s hartopenende thee’s vinden.

 

Maak een altaar

Creëer een plekje voor jezelf zoals een altaar. Plaats je favoriete spulletjes hierop. Je hoeft hier met niemand rekening te houden. Dit ben jij. Wie ben je? Hoe zie jij jezelf graag? Ga met de seizoenen van Moeder Natuur mee, verzamel goodies uit de natuur. Bekijk al deze jaargetijden. Herken je iets van jezelf? Hier kan je rituelen doen om jezelf elke dag te ontmoeten. De Womb Healing Journey is een grote aanrader. Koop iets voor jezelf zoals bloemen, planten, kruiden, cacao of thee blends, yoni steams, olie, etherische olie, stenen, wierook, servies zoals een cacao of thee kopje. Geef jezelf regelmatig een cadeau. Je verdient het!

 

Begin elke dag door bij jezelf in te checken

Elke ochtend vijf tot twintig minuten de tijd nemen om bij jezelf in te checken is een eenvoudige manier om contact met jezelf te maken voordat de drukte van de dag begint. 

Ik heb een portable mini altaar waar ik alles in heb staan voor mijn ochtend ritueel. Ik neem het zo mee naar buiten om de dag te begroeten. 

Ik begin elke dag door vroeg wakker te worden voordat de rest van mijn gezin opstaat, zodat ik wat ongestoorde tijd voor mezelf kan hebben en deze kan gebruiken om te checken hoe ik me voel, de gedachten te observeren die in mijn hoofd opkomen en er over te schrijven.  

Dit wordt meestal gevolgd door de rest van mijn ochtendroutine, maar zelfs als ik geen tijd heb voor de volledige routine, zorg ik er altijd voor dat ik mezelf eerst een paar minuten de tijd geef om bij mezelf in te checken, omdat het me helpt om me te voelen dat ik de rest van de dag meer gegrond ben. 

 

Oefen mindfulness (heartfulness)

Mindfulness gaat over het simpelweg opmerken en accepteren van wat er op dit moment gebeurt, zonder oordeel.  

Door dit bewustzijn van het huidige moment te hebben, kun je niet alleen je verbinding met de wereld om je heen versterken, maar ook de verbinding die je met jezelf hebt. 

Neem gewoon een paar minuten de tijd om te pauzeren en concentreer je elke dag op het huidige moment. Let op je ademhaling en hoe je je voelt in je lichaam.  

 

Schenk aandacht aan je gevoelens

Verwelkom alle gevoelens en emoties, zelfs de pijnlijke, en neem de tijd om te onderzoeken welke gedachten deze veroorzaken.   

Al onze gevoelens worden rechtstreeks veroorzaakt door de gedachten die we hebben en we hebben allemaal het vermogen om gedachten te kiezen die de gevoelens creëren die we willen.

Hoewel het belangrijk is dat we onszelf toestaan ​​al onze emoties te voelen, kunnen we soms tot de conclusie komen dat onze gevoelens ons op dit moment niet dienen. Wanneer je dit opmerkt, probeer dan vast te stellen welke gedachte het gevoel veroorzaakt dat je niet wilt, en probeer dan een alternatieve gedachte te bedenken die het gevoel teweegbrengt dat je in plaats daarvan wel wilt hebben.

Door elke dag manieren te vinden om verbinding te maken met jezelf, kun je je afstemmen op je gevoelens en hoe meer aandacht je besteedt aan je gevoelens, hoe sterker de verbinding met jezelf zal zijn.  Het is allemaal “verbonden”! 

 

Leef je passies

Het vinden en doen waardoor jij je levend voelt, is een van de krachtigste manieren om verbinding te maken met jezelf.

Soms betekent dit dat je je doel of ware passies in het leven waarmaakt, maar vaak kan het zo simpel zijn als tijd besteden aan het doen van dingen waar je blij van wordt, zoals de hobby's die je leuk vindt. 

 

Volg je energie

Maak contact met jezelf door op te merken wat jouw energie je vertelt. Soms voelen we ons aangetrokken tot een kans, activiteit of specifieke persoon, en andere keren voelen we ons door deze dingen uitgeput.  

Merk je energie op, volg je nieuwsgierigheid en waar je blij van wordt, en beperk de dingen die je energie uitputten. Wanneer je jouw energie volgt, voel je de verbinding met jezelf groeien.

 

Beoefen meditatie

Meditatie heeft veel bewezen voordelen, waaronder stressmanagement, zelfbewustzijn, een beter humeur, creativiteit en verbeeldingskracht.  Bovendien is het een geweldige manier om verbinding te maken met jezelf.

Er zijn veel apps die je kunt downloaden voor begeleide meditaties, affirmaties of meditatieve muziek. Een meditatieoefening helpt je te vertragen, je geest leeg te maken en het geluid van buitenaf af te stemmen, zodat je je kunt afstemmen op en verbinding kunt maken met jezelf.  

 

Maak een stille wandeling

Ik hou ervan om buiten te wandelen en zet vaak mijn oordopjes in om naar muziek, een audioboek of een podcast te luisteren, maar de laatste tijd laat ik mijn oordopjes thuis.  Dit komt omdat ik besefte dat als ik in stilte een wandeling maak, zonder de stem van iemand anders in mijn oor, het veel gemakkelijker is om verbinding te maken met mijn eigen stem. 

Ik heb vaak geweldige momenten van helderheid, creativiteit en zeer productieve gedachten tijdens mijn stille wandelingen! Dit is weer een geweldige manier om elke dag verbinding te maken met jezelf.

 

Doe aan zelfreflectie

Als je deelneemt aan een dagelijkse zelfreflectie ritueel, betekent dit dat je de tijd neemt om je aandacht naar binnen te halen en jezelf belangrijke vragen te stellen over jezelf, je leven, je doelen, gewoonten en gedrag. Het houdt in dat je de balans opmaakt van wat er in je leven gebeurt en van alles wat je wel of niet doet om bij te dragen aan de resultaten.

Zelfreflectie zal je helpen jezelf op een dieper niveau te begrijpen en er verbinding mee te maken, wat zal leiden tot meer geluk en vervulling in je leven in het algemeen. Regelmatige zelfreflectie is een van de beste manieren om verbinding te maken met jezelf en is een integraal onderdeel van je persoonlijke groei.

 

Oefen met het bijhouden van een dagboek

Een gemakkelijke manier om tot zelfreflectie te komen is door een dagboek bij te houden. Een dagboek bijhouden houdt in dat je regelmatig schrijft om je gedachten, gevoelens, verlangens en meer uit je hoofd en op de pagina te krijgen.  

Er zijn veel soorten dagboeken, maar welke je ook kiest, het is een zinvolle manier om je diepste gedachten en gevoelens aan te boren en elke dag verbinding te maken met jezelf.

 

Haal dagelijks de stekker uit het stopcontact

Overweeg tijd te vinden om de stekker uit het stopcontact te halen door je telefoon, tv of computer op bepaalde tijden per dag uit te zetten of in de modus Niet storen te zetten. Dit zal je helpen verbinding te maken met jezelf en met de manier waarop je je leven wilt leiden, in plaats van verstrikt te raken in wat andere mensen doen op sociale media en op andere plaatsen in de digitale wereld.

Het uitschakelen van de digitale wereld die voortdurend om je aandacht strijdt, is vaak nodig om beter in verbinding te komen met jezelf.

 

Hoe maak jij graag contact met jezelf?

Zoals elke relatie kost het opbouwen van de relatie die je met jezelf hebt tijd. Het mag liefdevol en geduldig worden gecultiveerd en het kost moeite om het te versterken en te behouden.

 

Ik hoop dat dit artikel je waardevol inzicht en ideeën heeft geboden over hoe je verbinding kunt maken met jezelf om deze belangrijke relatie te koesteren.

 

Liefs Babs.

 

Ceremonial (Ceremoniële) Cacao Womb Healing Elixer Ecuador
€ 13,95
Ceremonial (Ceremoniële) Cacao Pure Light Elixer Ecuador
€ 10,95
Ceremonial (Ceremoniële) Cacao Reishi Elixer Ecuador
€ 12,95
Ceremonial (Ceremoniële) Cacao Lionsmane Elixer Ecuador
€ 12,95
Ceremonial (Ceremoniële) Cacao Spices of Love Elixer Ecuador
€ 11,95
Ceremonial (Ceremoniële) Cacao Chaga Elixer Ecuador
€ 13,95
Ceremonial (Ceremoniële) Cacao Maca Elixer Ecuador
€ 12,95
Ceremonial (Ceremoniële) Cacao Mushrooms Elixer Ecuador
€ 13,95

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.